¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Menslounge.gr
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Πρόκειται για μία ινδική συνταγή που θα ενθουσιάσει κάθε χορτοφάγο
Συστατικά
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε κύβους
- 1 μελιτζάνα σε κύβους
- 250 γρ. φρέσκα μικρά μανιτάρια
- 2 κουταλιές σούπας κάρυ.
- 150 ml ζωμό λαχανικών
- 400 ml γάλα καρύδας σε κονσέρβα
- Ψιλοκομμένο μαϊντανό
Τρόπος παρασκευής
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σ' ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πατάτα.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 7 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι οι πατάτες ν’ αρχίσουν να μαλακώνουν.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι τη μελιτζάνα και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε για άλλα 8 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κάρυ, το ζωμό και το γάλα και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά.
- Σερβίρουμε πάνω σε ρύζι basmati και στολίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Πηγή - www.menslounge.gr (Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 10/04/2020)