ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα με σταφύλια μήλο και blue cheese

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Enet.gr
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Μπλέ τυρί και σταφύλια, πάνω σε τρυφερά μαρουλόφυλλα με ξινόμηλα και ένα ντρέσινγκ πειρασμό!

Συστατικά
  • 1 μαρούλι
  • 2 φλιτζάνια ρώγες από σταφύλια (μοσχάτο, φράουλα, σταφίδα)
  • 2 ξινόμηλα
  • 4-5 κλωναράκια φριζέ μαϊντανού
  • 50 γραμμάρια blue cheese
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού για τα ξινόμηλα

Για το ντρέσινγκ
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας μπράντι
  • 1 κουταλιά του γλυκού φρέσκο θυμάρι ή λίγο ξερό
  • λίγο αλάτι

Τρόπος παρασκευής
  • Καθαρίστε, πλύντε το μαρούλι και ψιλοκόψτε το.
  • Πλύνετε τις ρώγες του σταφυλιού και κόψτε τις στη μέση.
  • Καθαρίστε τα ξινόμηλα, ψιλοκόψτε τα και ραντίστε τα με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
  • Κόψτε το blue cheese σε μικρότερα κομμάτια.
  • Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
  • Ανακατέψτε ξεχωριστά τα υλικά για το ντρέσινγκ και περιχύστε με αυτό τα υλικά της σαλάτας.
  • Ανακατέψτε τη σαλάτα και σερβίρετε με τον φριζέ μαϊντανό.

Πηγή - www.enet.g