¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Enet.gr
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Μπλέ τυρί και σταφύλια, πάνω σε τρυφερά μαρουλόφυλλα με ξινόμηλα και ένα ντρέσινγκ πειρασμό!
Συστατικά
- 1 μαρούλι
- 2 φλιτζάνια ρώγες από σταφύλια (μοσχάτο, φράουλα, σταφίδα)
- 2 ξινόμηλα
- 4-5 κλωναράκια φριζέ μαϊντανού
- 50 γραμμάρια blue cheese
- 2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού για τα ξινόμηλα
Για το ντρέσινγκ
- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας μπράντι
- 1 κουταλιά του γλυκού φρέσκο θυμάρι ή λίγο ξερό
- λίγο αλάτι
Τρόπος παρασκευής
- Καθαρίστε, πλύντε το μαρούλι και ψιλοκόψτε το.
- Πλύνετε τις ρώγες του σταφυλιού και κόψτε τις στη μέση.
- Καθαρίστε τα ξινόμηλα, ψιλοκόψτε τα και ραντίστε τα με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
- Κόψτε το blue cheese σε μικρότερα κομμάτια.
- Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
- Ανακατέψτε ξεχωριστά τα υλικά για το ντρέσινγκ και περιχύστε με αυτό τα υλικά της σαλάτας.
- Ανακατέψτε τη σαλάτα και σερβίρετε με τον φριζέ μαϊντανό.
Πηγή - www.enet.g