ΜΕΝΟΥ

Pages

Parfait μαστίχας με σος από κόκκινο κρασί

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Στέλιος Παρλιάρος
Μερίδες : ??.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬

Η θερμοκρασία ανεβαίνει, καιρός να δροσιστούμε με ένα Parfait μαστίχας

Συστατικά
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. νερό
  • 5 κρόκους αβγών
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 4 σταγόνες μαστιχέλαιο ή 5 γρ. μαστίχα σκόνη

Για τη σος
  • 200 γρ. κόκκινο κρασί
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 ξυλ. κανέλα
  • 2 γαρύφαλλα

  Τρόπος παρασκευής
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την διατηρούμε στο ψυγείο.
  • Στο μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και την αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε σιγά-σιγά μέσα στους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Χτυπάμε έως ότου το μείγμα φουσκώσει και ασπρίσει.
  • Όταν το μείγμα φουσκώσει και κρυώσει, σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε το μαστιχέλαιο.
  • Εάν χρησιμοποιήσουμε μαστίχα τριμμένη, την τρίβουμε στο μπλέντερ με λίγη ζάχαρη κρυσταλλική και τη ρίχνουμε στο χτυπημένο μείγμα των αυγών μετά το σιρόπι.
  • Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού ή ξηρούς καρπούς.
  • Ενσωματώνουμε την σαντιγί στην παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά με μία πλαστική κουτάλα.
  • Στρώνουμε μεμβράνη σε μακρόστενη φόρμα, έτσι ώστε να εξέχει απ’ όλες τις πλευρές της για να ξεφορμάρουμε ευκολότερα το παρφέ και αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα.
  • Το σκεπάζουμε με την περισσευάμενη μεμβράνη και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 10 ώρες ιδανικά, το λιγότερο για 4 ώρες.
  • Ετοιμάζουμε τη σος κρασιού σιγοβράζοντας σε μια κατσαρόλα το κρασί, τη ζάχαρη, τη κανέλα και το γαρύφαλο για 10 λεπτά.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Η σος κρασιού μπορεί να διατηρηθεί περίπου 1 μήνα.
  • Ξεφορμάρουμε το παρφέ, αφαιρούμε τη μεμβράνη, περιχύνουμε με σος κρασιού, αφήνουμε για 3 - 4 λεπτά να μαλακώσει και σερβίρουμε!

Πηγή - chefonair.gr