¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 35΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά - 1 συσκευασία ραβιόλια γεμιστά με τυρί ή σπανάκι
- 2 κουτιά σάλτσα ντομάτας κονκασέ ψιλοκομμένη
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 250 γραμμάρια σπανάκι
- 300 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη
- 150 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
- πιπέρι
- αλάτι
Τρόπος παρασκευής
- Ρυθμίζουμε την σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου και προθερμαίνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις (160 με αέρα).
- Βράζουμε τα ραβιόλια σε αρκετό νερό, αλατισμένο, για 8 λεπτά περίπου.
- Παίρνουμε ένα ταψί, αρκετά βαθύ, βάζουμε στον πάτο του αρκετή σάλτσα ντομάτας και με την υπόλοιπη σάλτσα ανακατεύουμε τα ραβιόλια μαζί με τα κρεμμύδια, σέλινο, αλάτι, πιπέρι.
- Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα τριμμένη, το ψιλοκομμένο σπανάκι και τα ρίχνουμε στο ταψί.
- Αφού τα ανακατέψουμε λίγο με πιπέρι και παρμεζάνα τριμμένη.
- Βάζουμε στο φούρνο, γύρω στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις στη 2 σκάλα για 35 λεπτά μέχρι το τυρί να αποκτήσει σκούρο χρώμα.
Πηγή - sidagi.gr