ΜΕΝΟΥ

Pages

Ραβιόλια με σπανάκι και σάλτσα ντομάτας


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 35΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬
Συστατικά
  • 1 συσκευασία ραβιόλια γεμιστά με τυρί ή σπανάκι
  • 2 κουτιά σάλτσα ντομάτας κονκασέ ψιλοκομμένη
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250 γραμμάρια σπανάκι
  • 300 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη
  • 150 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • πιπέρι
  • αλάτι

 Τρόπος παρασκευής

  • Ρυθμίζουμε την σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου και προθερμαίνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις (160 με αέρα).
  • Βράζουμε τα ραβιόλια σε αρκετό νερό, αλατισμένο, για 8 λεπτά περίπου.
  • Παίρνουμε ένα ταψί, αρκετά βαθύ, βάζουμε στον πάτο του αρκετή σάλτσα ντομάτας και με την υπόλοιπη σάλτσα ανακατεύουμε τα ραβιόλια μαζί με τα κρεμμύδια, σέλινο, αλάτι, πιπέρι.
  • Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα τριμμένη, το ψιλοκομμένο σπανάκι και τα ρίχνουμε στο ταψί.
  • Αφού τα ανακατέψουμε λίγο με πιπέρι και παρμεζάνα τριμμένη.
  • Βάζουμε στο φούρνο, γύρω στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις στη 2 σκάλα για 35 λεπτά μέχρι το τυρί να αποκτήσει σκούρο χρώμα.

Πηγή - sidagi.gr