ΜΕΝΟΥ

Pages

Τηγανιά χοιρινή με λευκό κρασί και μανιτάρια

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Menslounge.gr
Μερίδες : Για 3 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Η τηγανιά είναι ένα κλασσικό πιάτο μεζεδοπωλείου

Συστατικά
Για το πιάτο
  • Τηγανιά, Κρεμμύδι φρέσκο(μόνο το πράσινο μέρος) ψιλοκομμένο,Κρεμμύδι τηγανητό, Τσάιβς ψιλοκομμένο

Τηγανιά
  • 850 γρ. Χοιρινό από λαιμό, κομμένο σε λεπτές λωρίδες 100 γρ.
  • Ελαιόλαδο 25 γρ.
  • Κορνφλάουρ 150 γρ.
  • Κρεμμύδι φρέσκο, μόνο το λευκό μέρος, ψιλοκομμένο 600 γρ.
  • Κρασί λευκό 175 γρ.
  • Ζωμός από μανιτάρια 175 γρ.
  • Ζωμός από κοτόπουλο 125 γρ.
  • Μανιτάρια σοτέ 50 γρ.
  • Βούτυρο παγωμένο
  • Μαραθόσπορο τριμμένο
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Τρόπος παρασκευής
  • Ξεκινάμε με τη σάλτσα για τη τηγανιά.
  • Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι.
  • Αλατίζουμε και σωτάρουμε μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα και να μαλακώσει.
  • Σβήνουμε το κρασί και αφήνουμε να συμπυκνωθεί το μισό.
  • Προσθέτουμε τους ζωμούς και τα μανιτάρια, το μαραθόσπορο και τη ρίγανη και σιγομαγιρεύουμε ώστε να συμπυκνωθεί το ¼.
  • Ομογενοποιούμε το βούτυρο, αλατίζουμε και διατηρούμε ζεστό.

Συνεχίζουμε με το χοιρινό.
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Αναμιγνύουμε το χοιρινό με το ελαιόλαδο, αλατίζουμε, προσθέτουμε το κορνφλάουρ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Προσθέτουμε ελαιόλαδο (αρκετό ώστε το χοιρινό να τηγανίζεται ) στο τηγάνι και μετά το χοιρινό σε τέτοια ποσότητα ώστε να σχηματιστεί μια λεπτή στρώση που να έρχεται σ’επαφή με το τηγάνι.
  • Τηγανίζουμε ανακατεύοντας, μέχρι το χοιρινό να ροδίσει καλά.
  • Σουρώνουμε και αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Προσθέτουμε τη σάλτσα στο χοιρινό και σιγοβράζουμε για δύο λεπτά.

Κρεμμύδι τηγανητό
  • 100 γρ. Κρεμμύδι κομμένο, σε πολύ λεπτές ροδέλες με το μαντολίνο 70 γρ.
  • Αλεύρι 250 γρ. Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα -Αλάτι
  • Στεγνώνουμε πολύ καλά το κρεμμύδι σε απορροφητικό χαρτί.
  • Πασπαλίζουμε με το αλεύρι, αλατίζουμε ελαφρά και τηγανίζουμε αμέσως στο ηλιέλαιο στους 150 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά.
  • Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε πάλι. Διατηρούμε σε αεροστεγή συσκευασία.

Πηγή - www.menslounge.gr 
(Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 20/04/2020)