ΜΕΝΟΥ

Pages

Μους Πορτοκάλι


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Ελένη Ψυχούλη
Μερίδες : ??.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬
Συστατικά
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό - 2% λιπαρά
  • 3-4 κ.σ. φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ
  • 4 φύλλα ζελατίνη
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 ασπράδι αβγού

Τρόπος παρασκευής
  • Μουλιάζουμε σε κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνης για λίγα λεπτά και αφού μαλακώσουν τα στραγγίζουμε στο χέρι μας να φύγει το πολύ νερό και τα διαλύουμε σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό.
  • Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τη διαλυμένη ζελατίνα, το γιαούρτι και τη φρουκτόζη.
  • Χτυπάμε το ασπράδι αυγού σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε στο υπόλοιπο μίγμα, ανακατεύοντας απαλά.
  • Μοιράζουμε τη μους σε μπωλάκια ή ποτήρια και στη συνέχεια τη βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, μέχρι να πήξει.
  • Προαιρετικά γαρνίρουμε με φύλλα φρέσκου δυόσμου.

Πηγή - chefonair.gr