ΜΕΝΟΥ

Pages

Ξιφίας μαρινατος

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Βασίλης Σικαλιάς
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Συστατικά
  • 400 γρ. φιλέτο ξιφία
  • Ξύσμα από τζίντζερ (περίπου 10 γρ.)
  • Ξύσμα & χυμό από 1 λεμόνι
  • Ξύσμα & χυμό από 1 πορτοκάλι
  • Ξύσμα & χυμό από 1 λάιμ
  • Κόκκους ροζ πιπεριού
  • ¼ ματσ. σχοινόπρασο
  • 2 κ.σ. λευκό ξύδι
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι

Τρόπος παρασκευής
  • Με τη βοήθεια μιας μεμβράνης τυλίγουμε το φιλέτο ξιφία σε ρολό και τον παγώνουμε στην κατάψυξη.
  • Τον αφήνουμε εκτός ψυγείου για 20 λεπτά και τον κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
  • Απλώνουμε τις φέτες σε ένα πιάτο ή άλλο σκεύος και τις πασπαλίζουμε με αλάτι και το ξύσμα από τα εσπεριδοειδή και το τζίντζερ.
  • Ραντίζουμε με το ξύδι και το χυμό από τα εσπεριδοειδή.
  • Πασπαλίζουμε με κόκκους ροζ πιπεριού.
  • Το αφήνουμε στο ψυγείο για 10 έως 15 λεπτά για να ψηθεί.
  • Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
  • Ο ξιφίας με αυτό το μαρινάρισμα διατηρείται έως 2 μέρες στο ψυγείο.

Πηγή - chefonair.gr