¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Βασίλης Σικαλιάς
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
- 400 γρ. φιλέτο ξιφία
- Ξύσμα από τζίντζερ (περίπου 10 γρ.)
- Ξύσμα & χυμό από 1 λεμόνι
- Ξύσμα & χυμό από 1 πορτοκάλι
- Ξύσμα & χυμό από 1 λάιμ
- Κόκκους ροζ πιπεριού
- ¼ ματσ. σχοινόπρασο
- 2 κ.σ. λευκό ξύδι
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι
Τρόπος παρασκευής
- Με τη βοήθεια μιας μεμβράνης τυλίγουμε το φιλέτο ξιφία σε ρολό και τον παγώνουμε στην κατάψυξη.
- Τον αφήνουμε εκτός ψυγείου για 20 λεπτά και τον κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
- Απλώνουμε τις φέτες σε ένα πιάτο ή άλλο σκεύος και τις πασπαλίζουμε με αλάτι και το ξύσμα από τα εσπεριδοειδή και το τζίντζερ.
- Ραντίζουμε με το ξύδι και το χυμό από τα εσπεριδοειδή.
- Πασπαλίζουμε με κόκκους ροζ πιπεριού.
- Το αφήνουμε στο ψυγείο για 10 έως 15 λεπτά για να ψηθεί.
- Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
- Ο ξιφίας με αυτό το μαρινάρισμα διατηρείται έως 2 μέρες στο ψυγείο.
Πηγή - chefonair.gr