ΜΕΝΟΥ

Pages

Κρεμμυδόπιτα Μυκόνου

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Η Μυκονιάτικη κρεμμυδόπιτα είναι ένα ιδιαίτερο φαγητό το οποίο συνδυάζει το κρεμμύδι μαζί με το τοπικό τυρί της Μυκόνου τη τυροβολιά

Συστατικά
Για τη γέμιση
  • 1 κιλό τυροβολιά
  • 2 αυγά
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 1 φλ. τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
  • λίγο αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλ. τσαγιού λάδι για την τελική πίτα

Για το ζύμη

  • 600 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • λίγο αλάτι
  • 1 φλ. του καφέ λάδι

Τρόπος παρασκευής

Για τη γέμιση
  • Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
  • Βάζουμε τη τυροβολιά σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τον άνηθο τα 2 αβγά και το αλατοπίπερο.
  • Τα ζυμώνουμε όλα μαζί να ενοποιηθούν.
  • Αφήνουμε τη γέμιση να περιμένει.

Για τη ζύμη

  • Ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν, ρίχνουμε το αλάτι, το λάδι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
  • Προσθέτουμε χλιαρό νερό μέχρι να σχηματίσουμε μια ζύμη σφικτούτσικη που ξεκολλάει από μόνη της από τα τοιχώματα της λεκάνης που ζυμώνουμε.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο.
  • Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια και ανοίγουμε φύλλο τόσο μεγάλο που να υπερκαλύπτει το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε.
  • Λαδώνουμε καλά το ταψί και βάζουμε το φύλλο.
  • Ρίχνουμε μέσα την έτοιμη γέμιση, γυρίζουμε τα κομμάτια του κάτω φύλλου προς τα μέσα να ακουμπήσουν πάνω στη γέμισή μας και ανοίγουμε δεύτερο φύλλο με το υπόλοιπο ζυμάρι.
  • Σκεπάζουμε τη κρεμμυδόπιτά μας, την χαράζουμε σε μπακλαβαδοτά κομμάτια, με ένα πιρούνι τρυπάμε κάθε κομμάτι 1-2 φορές, περιχύνουμε την κρεμμυδόπιτα με 1 φλιτζάνι λάδι και την ψήνουμε στους 180ο για περίπου 1 ώρα και μέχρι το φύλλο να ροδοκοκκινίσει.

Πηγή - sidagi.gr