ΜΕΝΟΥ

Pages

Νησιώτικα Αμυγδαλωτά

Μυρωδάτα και αφράτα παραδοσιακά αμυγδαλωτά Κυκλάδων


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά





~ ~ ~ ~ ~     Υλικά     ~ ~ ~ ~ ~ ~
Για 8 – 10 άτομα
  • 600 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 1/3 φλιτζανιού τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 1/2 φλιτζάνια τσαγιού άχνη ζάχαρη
  • Λίγη βανίλια σε σκόνη
  • 2 – 3 ασπράδια
  • Ανθόνερο



~ ~ ~ ~ ~     Εκτέλεση     ~ ~ ~ ~ ~
  • Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει μια απαλή πάστα από αμύγδαλο. 
  • Μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το σιμιγδάλι και ξαναχτυπάμε. 
  • Κατόπιν ρίχνουμε τα 2 ασπράδια και ξαναχτυπάμε. Βρέχουμε τα χέρια μας με το ανθόνερο και ζυμώνουμε το μείγμα. 
  • Πλάθουμε στρογγυλές μικρές μπάλες, τις οποίες βάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. 
  • Όταν είναι έτοιμα τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τους ρίχνουμε από πάνω ζάχαρη άχνη (ώστε να γίνουν όπως οι κουραμπιέδες).


Προσοχή: 
  • Δεν έχουμε αλείφουμε το ταψί με βούτυρο, αλλά του βάζουμε αντικολλητικό χαρτί για να μην πάρουν τα αμυγδαλωτά την μυρωδιά του βουτύρου.
  • Τα «αμυγδαλωτά» είναι ένα από τα γλυκά που σερβίρουν οι Κυκλαδίτες και οι Δωδεκανήσιοι στους γάμους.



Πηγή - sidagi.gr