Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
Για την πατατοσαλάτα
- 1 πιπεριά κέρατο πράσινη κομμένη σε λεπτές φέτες
- 8 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 φύλο δάφνης
- λίγους κόκκους μαύρο πιπέρι
- 20 πατάτες μικρές baby
- 1 κιλό χταπόδι
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Για τη σως
- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
- 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Πλένετε τις πατάτες και τις κόβετε στη μέση. Τις βράζετε σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά. Τις σουρώνετε και τις αφήνετε να κρυώσουν.
- Βράζετε το χταπόδι με ένα φλιτζάνι νερό, τη δάφνη και τους κόκκους του πιπεριού 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Χτυπάτε σε ένα μπολ με σύρμα τα υλικά για τη σως.
- Βάζετε τις πατάτες σε μια σαλατιέρα και προσθέτετε το χταπόδι κομμένο σε φέτες.
- Ρίχνετε τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, τις ελιές, τον μαϊντανό και τον άνηθο και περιχύνετε με την σως σος.
- Από πάνω τρίβετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή - sidagi.gr