ΜΕΝΟΥ

Pages

Πατατοσαλάτα με χταπόδι και σως κάππαρης

Φρέσκια σαλάτα με θαλασσινά στο πιάτο σας και απαλή γεύση


Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά






~ ~ ~ ~ ~     Υλικά     ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα

Για την πατατοσαλάτα
  • 1 πιπεριά κέρατο πράσινη κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 8 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φύλο δάφνης
  • λίγους κόκκους μαύρο πιπέρι
  • 20 πατάτες μικρές baby
  • 1 κιλό χταπόδι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Για τη σως
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
  • 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη



~ ~ ~ ~ ~     Εκτέλεση     ~ ~ ~ ~ ~
  • Πλένετε τις πατάτες και τις κόβετε στη μέση. Τις βράζετε σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά. Τις σουρώνετε και τις αφήνετε να κρυώσουν.
  • Βράζετε το χταπόδι με ένα φλιτζάνι νερό, τη δάφνη και τους κόκκους του πιπεριού 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Χτυπάτε σε ένα μπολ με σύρμα τα υλικά για τη σως.
  • Βάζετε τις πατάτες σε μια σαλατιέρα και προσθέτετε το χταπόδι κομμένο σε φέτες.
  • Ρίχνετε τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, τις ελιές, τον μαϊντανό και τον άνηθο και περιχύνετε με την σως σος. 
  • Από πάνω τρίβετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Πηγή - sidagi.gr