ΜΕΝΟΥ

Pages

Σουλτανίνα γλυκό του κουταλιού

Μία κλασική συνταγή από τα παιδικά μας χρόνια


Η σουλτανίνα είναι το πιο εύκολο φρούτο για να φτιάξουμε γλυκό του κουταλιού. Είναι το τέλειο γλυκό για τις τεμπέλες νοικοκυρές. Ο γενικός κανόνας αναλογιών που ισχύει εδώ είναι 1 μέρος ζάχαρη, 2 μέρη φρούτου.









~ ~ ~ ~ ~     Υλικά     ~ ~ ~ ~ ~
  • 2 κιλά μεγάλες ρώγες από σταφύλι σταφίδα
  • 1 κιλά ζάχαρη
  • χυμός ενός λεμονιού
  • 1 κουταλάκια του γλυκού essence βανίλιας Μαδαγασκάρης
  • ​2-3 κλαράκια αρμπαρόριζας
  • 100 γρ αμύγδαλα ασπρισμένα



~ ~ ~ ~ ~     Εκτέλεση     ~ ~ ~ ~ ~
  • Βάζουμε τις ρώγες μέσα σε μεγάλη και ψηλή κατσαρόλα και τις αφήνουμε για 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά να βγάλουν τα ζουμάκια τους ανακατεύοντας συχνά. 
  • Σβήνουμε το μάτι, ρίχνουμε από πάνω την ζάχαρη να καλυφτούν οι ρώγες, σκεπάζουμε κι αφήνουμε ολοβραδίς να ποτίσει.
  • Την άλλη μέρα βράζουμε, ξαφρίζοντας τον αφρό που θα βγάλει, έως ότου το γλυκό δέσει. 
  • Προσθέτουμε προς το τέλος την αρμπαρόριζα, την βανίλια, τα αμύγδαλα και τον χυμό λεμονιού.
  • Όταν κάπως κρυώσει, τοποθετούμε το γλυκό σε στεγνά αποστειρωμένα βαζάκια.

Tips

  • Μπορείτε αντί για βάμμα/essence να βάλετε μισό φασόλι βανίλιας την ώρα που βράζετε το γλυκό.


Πηγή - gourmed.gr