ΜΕΝΟΥ

Pages

Τάρτα με Κολοκύθα & Τζίντζερ


Ένα εξαιρετικό φθινοπωρινό πιάτο με κολοκύθα.




~ ~ ~ ~ ~     Υλικά     ~ ~ ~ ~ ~
  • 100 γρ. γιαούρτι TOTAL
  • 1 έτοιμη βάση τάρτας
  • 500 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 αυγά
  • 20 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε κυβάκια
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • ¼ κ.γ. γαρίφαλο, τριμμένο
  • ¼ κ.γ. κανέλα, τριμμένη
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο

~ ~ ~ ~ ~     Εκτέλεση     ~ ~ ~ ~ ~
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C και ψήνετε τη βάση της τάρτας σύμφωνα με τις οδηγίες.
  • Στο μεταξύ, βάζετε την κολοκύθα στον ατμό για 15-20 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια την αφήνετε να κρυώσει.
  • Βάζετε την κολοκύθα στο μούλτι τροφίμων και την πολτοποιείτε. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε για να δημιουργηθεί η γέμιση της τάρτας.
  • Χύνετε το μείγμα πάνω στη βάση της τάρτας και ψήνετε για 40-45 λεπτά, ή μέχρι η γέμιση να δέσει. Βγάζετε την τάρτα από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες.
  • Κόβετε σε μερίδες, συνοδεύετε με γιαούρτι, πασπαλίζετε με ζάχαρη και σερβίρετε.


Πηγή - greece.fage.eu