ΜΕΝΟΥ

Pages

Σάμαλι

Το τέλειο σιροπιαστό!!!









~ ~ ~ ~ ~     Υλικά     ~ ~ ~ ~ ~ ~


  • 2 1/2 Κούπες σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 20 με 25 αμύγδαλα χωρίς φλούδα
  • 1 1/2 κούπας γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
  • 1 1/2 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
  • 1/5 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
  • 4 κούπες βούτυρο λιωμένο 


Υλικά για το σιρόπι
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 1/4 κούπας νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονι
  • 2 βανίλιες



~ ~ ~ ~ ~ ~     Εκτέλεση     ~ ~ ~ ~ ~ ~


  • Αρχικά σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με τη ζάχαρη, τη μαστίχα και το μπέικιν πάουντερ. 
  • Στη συνέχεια σε ένα άλλο μπόλ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη σόδα και το ρίχνουμε ολο στο μείγμα με το σιμιγδάλι. 
  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να υγρανθεί όλο το σιμιγδάλι. 
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί στρογγυλό με διάμετρο 35 εκ. και στρώνουμε με μια υγρή σπάτουλα. 
  • Αφήνουμε να σταθεί το μείγμα μας στο ταψί για περίπου 3 ώρες ώστε να φουσκώσει το σιμιγδάλι μας. 
  • Κόβουμε σε κομάτια και βάζουμε από ένα αμύδαλό σε κάθε κομμάτι.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  • Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το σιρόπι μας. 
  •  Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά και βράζουμε για 5 λεπτά.
  • Όταν το γλυκό είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και με ένα πινέλο αλείφουμε το λιωμένο βούτυρο σε όλη την επιφάνεια. Και μετά ρίχνουμε και το σιρόπι σιγά σιγά όμως . 
  • Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς για να το σερβίρουμε.
  • Ο τέλειος συνδιασμός είναι με μια μπάλα παγωτό καϊμάκι!!



Πηγή - Μαγειρική Πανδαισία