ΜΕΝΟΥ

Pages

Σουηδικά ρολά κανέλας

Φτιάξτε μόνοι σας λαχταριστά και τρυφερά ψωμάκι με άρωμα κανέλας για τον καφέ σας


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά








~ ~ ~ ~ ~ ~ ~     Υλικά     ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
για 4 - 6 άτομα
  • ½ λίτρο φρέσκο γάλα (χλιαρό)
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 1 πακέτο αλέυρι
  • 2 πακέτα βούτυρο
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη
  • 4 κουταλιές της σούπας αμύγδαλο τριμμένο
  • 1 αυγό
  • χαρτάκια για πτι φουρ



~ ~ ~ ~ ~ ~ ~     Εκτέλεση     ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
  • Διαλύουμε τη μαγιά μέσα στο γάλα.
  • Μόλις διαλυθεί, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το 1 ½ πακέτο βούτυρο ( αφού το μαλακώσουμε) και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  • Στο μείγμα αυτό ρίχνουμε το αλέυρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
  • Σχηματίζουμε μια μαλακή ζύμη και την αφήνουμε στην άκρη για μια ώρα.
  • Στο ένα φλιτζάνι με ζάχαρη άχνη ανακατεύουμε την κανέλα και την αμυγδαλόψιχα.
  • Κόβουμε τη ζύμη που εντωμεταξύ έχει φουσκώσει σε 4 ίσα μέρη.
  • Ανοίγουμε το κάθε μέρος έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα φύλλο μέτριο σε πάχος.
  • Αλείφουμε με βούτυρο το μισό φύλλο και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
  • Βάζουμε το καθαρό μέρος του φύλλου επάνω στο πασπαλισμένο.
  • Κόβουμε λουρίδες πάχους δύο δάχτυλα περίπου.
  • Παίρνουμε την κάθε λουρίδα και την δένουμε κόμπο,την τυλίγουμε με τη σκέτη ζάχαρη άχνη και τη βάζουμε σε χαρτάκια πτι φουρ.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο.
  • Αλέιφουμε με αυγό ένα ταψί, τοποθετούμε επάνω τις λουρίδες και τις βάζουμε να ψηθούν στους 170 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά.



Πηγή - sidagi.gr