ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοτόπουλο παρμεζάνα στο φούρνο

Φτιάξτε λαχταριστό κοτόπουλο παρμεζάνα με σάλτσα ντομάτας στο φούρνο και συνοδέψτε με το με ζυμαρικά

 

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

 





Υλικά για 2-4 άτομα
Για την σάλτσα ντομάτας και μακαρόνια

  • 1 συσκευασία μακαρόνια σπαγγέτι
  • 75 γραμμάρια βούτυρο
  • 60 γραμμάρια αλεύρι
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού πολτός ντομάτας
  • 1 ποτήρι του κρασιού κρασί Μαυροδάφνη ή Μαδέρα
  • 4-5 φλιτζάνια ζωμός κρέατος εμπορίου
  • Αλάτι- πιπέρι
  • 1 τριμμένο καρότο στο λεπτό μέρος του τρίφτη
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 φύλο δάφνης για άρωμα

Για το κοτόπουλο

  • 4 φιλέτα κοτόπουλο
  • 2 αυγά
  • 1 πακετάκι φρυγανιά τριμμένη
  • Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



~ ¤ ~

 

Εκτέλεση
Για την σάλτσα ντομάτας και μακαρόνια

  • Βάζουμε τον ζωμό κρέατος να κάψει (όχι να βράσει) και το διατηρούμε ζεστό.
  • Σε ανοιχτή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε λίγο- λίγο το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τριμμένο καρότο, το αλεύρι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, να διαλυθεί τελείως το αλεύρι.
  • Εξακολουθούμε να ανακατεύουμε επάνω σε σιγανή φωτιά επί 10 λεπτά μέχρις ότου να πάρει ένα σκούρο χρώμα (προς το ανοιχτό καφέ).
  • Προσθέτουμε τότε το κρασί, τη ντομάτα, το δαφνόφυλλο, αλάτι και πιπέρι.
  • Το αφήνουμε στη φωτιά 15-20 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρις ότου πήξει,οπότε είναι έτοιμο.
  • Συγχρόνως βράζετε τα μακαρόνι για 8 λεπτά σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζετε και τα βουτυρώνετε για να μην κολλήσουν.
  • Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα τα μακαρόνια με τριμμένο τυρί και τη σάλτσα από πάνω.
  • Συνοδέψτε με το κοτόπουλο πανέ.

Για το κοτόπουλο

  • Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα περνάμε από τα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει και έχουμε προσθέσει την μουστάρδα. Στη συνέχεια, τα περνάμε από το αλεύρι και τέλος τη φρυγανιά.
  • Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 3 λεπτά από κάθε πλευρά και κρατάμε στην άκρη.
  • Στη συνέχεια τοποθετούμε την μισή ποσότητα σάλτσα ντομάτας στον πάτο του ταψιού βάζουμε από πάνω τα 4 κοτόπουλα, ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και τελειώνουμε με την παρμεζάνα. 
  • Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς στο πρόγραμμα με αντιστάσεις για 35 λεπτά.


Πηγή - sidagi.gr