ΜΕΝΟΥ

Pages

Κρουασάν με τυριά και δυόσμο


Λαχταριστό κρουασάν για όλες τις ώρες









~ ~ ~ ~ ~     Yλικά     ~ ~ ~ ~ ~
  • 1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κύβο μαγιά νωπή
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)
  • 200 γρ. βούτυρο για το άλειμμα


Για τη γέμιση
  • 1/4 ανθότυρο τριμμένο
  • 1/4 μοτσαρέλα τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο



~ ~ ~ ~ ~ ~     Εκτέλεση     ~ ~ ~ ~ ~ ~
Για τη γέμιση:
  • Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά μαζί. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. 
  • Βάζουμε το γάλα σε λεκάνη και διαλύουμε μέσα τη μαγιά. 
  • Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη εύπλαστη και μαλακή. 
  • Τη χωρίζουμε με το μαχαίρι σε 5 κομμάτια. 
  • Ανοίγουμε κάθε κομμάτι με τον πλάστη σε στρογγυλό φύλλο και το κόβουμε σε 8 κομμάτια (για μικρά κρουασάν) ή σε 4 (για μεγάλα κρουασάν). 
  • Βάζουμε τη γέμιση στη φαρδιά άκρη και τυλίγουμε. 
  • Αραδιάζουμε τα κρουασάν στα ταψιά, καλά αλειμμένα με μπόλικο βούτυρο, σε απόσταση μεταξύ τους και ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Tips  
Η άφθονη ποσότητα βούτυρου στο ταψί είναι απαραίτητη για να αφρατέψει το ζυμάρι κατά τη διάρκεια του ψησίματος.



Πηγή - ethnos.gr \ Συνταγή της Εφης Γιαλουση