ΜΕΝΟΥ

Pages

Μεσογειακή μακαρονοσαλάτα

Εύκολη και γρήγορη σαλάτα για όλες τις ώρες

 

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

 






Υλικά για 2-4 άτομα
  • 200 γραμμάρια φέτα κομμένη σε κύβους
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ελιές ψιλοκομμένες
  • 6 ντομάτες ώριμες
  • 2 κουταλιές της σούπας βασιλικός ψιλοκομένος
  • 2 κουταλιές της σούπας κάππαρη
  • ½ ματσάκι γλιστρίδα
  • 400 γραμμάρια φαρφάλες
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμός φρέσκιας ντομάτας
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 400 γραμμάρια ζυμαρικά φαρφάλε
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο


~ ¤ ~

Εκτέλεση
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με λίγο αλάτι.
  • Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα τις φαρφάλες και ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν.
  • Τις αφήνουμε να βράσουν για 6 με 8 λεπτά.
  • Τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και ρίχνουμε από πάνω κρύο νερό.
  • Τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Πλένουμε τις ντομάτες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε καρέ.
  • Βάζουμε τις φαρφάλες σε μια βαθιά σαλατιέρα και ρίχνουμε από πάνω τις ντομάτες, του κύβους φέτας,2 κουταλιές της σούπας κάππαρη και τα φύλλα γλιστρίδας.
  • Για να φτιάξουμε το ντρέσινγκ της σαλάτας χτυπάμε στο μπλέντερ μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας χυμό φρέσκιας ντομάτας,το σκόρδο και το μπαλσμάμικο.
  • Αφού ρίξουμε αλατοπίπερο,τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα.
  • Ρίχνουμε το ντρέσινγκ πάνω από τις φαρφάλες και ανακατεύουμε.
  • Η σαλάτα μας είναι έτοιμη.



Πηγή - sidagi.gr