¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : ΦΑΓΕ
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 8΄- 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Αυτά τα μπιφτέκια γαλοπούλας έχουν εύκολη και γρήγορη προετοιμασία, ενώ ο κιμάς γαλοπούλας τα κάνει μια οικονομική και ελαφριά συνταγή. Συνοδεύονται ωραία από ντιπ γιαουρτιού με μυρωδικά.
Συστατικά
Για τα μπιφτέκια γαλοπούλας
- 50 γρ. γιαούρτι TOTAL
- 500 γρ. κιμά γαλοπούλας
- ½ κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 κ.γ. τσίλι σε νιφάδες (ή και παραπάνω αν τα θέλετε πιο καυτερά)
- 1 κρόκο αυγού
- 50 γρ. γαλέτα
- Αλάτι & πιπέρι κατά βούληση
Για το ντιπ
- 250 γρ. γιαούρτι TOTAL 2%
- 2 κ.σ. φρέσκα καλοκαιρινά μυρωδικά (π.χ. εστραγκόν, μαϊντανός, βασιλικός και άνηθος)
- 1 μαρούλι άισμπεργκ
Τρόπος παρασκευής
- Αναμειγνύετε τη γαλοπούλα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσίλι, τον κρόκο αυγού, τη γαλέτα και το γιαούρτι TOTAL 2% και αλατοπιπερώνετε κατά βούληση.
- Μοιράζετε το μείγμα στα 8 και σχηματίζετε μικρά μπιφτέκια γαλοπούλας.
- Ψήνετε τα μπιφτέκια στο BBQ ή στο γκριλ (10-15 λεπτά).
- Αναμειγνύετε το γιαούρτι TOTAL και τα μυρωδικά που έχετε επιλέξει για να φτιάξετε ένα αρωματικό ντιπ που είναι πολύ πιο υγιεινό από τη μαγιονέζα.
- Τυλίγετε το μπιφτέκι σε ένα φύλλο μαρουλιού, συνοδεύετε με μια κουταλιά από το ντιπ και σερβίρετε.
Πηγή - gr.fage