Ένα διαφορετικό «σάντουιτς» με λίγες θερμίδες. Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το παίρνουμε στο γραφείο ή και στην παραλία.
Προετοιμασία 15΄
Ψήσιμο 5-6΄
Υλικά για 2 μερίδες
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
Εκτέλεση
Πηγή - γαστρονόμος
Προετοιμασία 15΄
Ψήσιμο 5-6΄
Υλικά για 2 μερίδες
- 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
- 2 μέτρια κολοκύθια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
- 1 μέτρια μελιτζάνα φλάσκα, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
- το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα
- χοντρό αλάτι
- 2 τορτίγιες ή αραβικές πίτες (στα σούπερ μάρκετ)
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
- 100 γρ. γιαούρτι
- το χυμό από 1 λάιμ
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου σε υψηλή θερμοκρασία.
- Στρώνουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και απλώνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, τα κολοκύθια, τη μελιτζάνα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, τα πασπαλίζουμε με την πάπρικα και λίγο χοντρό αλάτι, τα ανακατεύουμε ώστε να λαδωθούν και να καρυκευτούν καλά.
- Ψήνουμε για περίπου 5 - 6 λεπτά (ανάλογα με το πάχος που τα έχουμε κόψει), μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να ροδίσουν.
- Στο μεταξύ, σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το χυμό από 1 λάιμ και ανακατεύουμε.
- Ζεσταίνουμε ελαφρώς τις τορτίγιες ή τις αραβικές πίτες, μοιράζουμε τα ψημένα λαχανικά και τις τυλίγουμε σφιχτά.
- Συνοδεύουμε με τη δροσερή σάλτσα γιαουρτιού ή βάζουμε μέρος αυτής μέσα στις πίτες.
Πηγή - γαστρονόμος