Ένα φανταστικό ορεκτικό στο τραπέζι σας.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - αθηνόραμαUmami.gr
Υλικά
- 3 κομμάτια σκληρή μοτσαρέλα (240 γρ το καθένα)
- 250 γρ λιαστές ντομάτες από βαζάκι με ελαιόλαδο
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 3 κσ ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1/2 κγ φρέσκια ρίγανη
- 1/2 κγ φρέσκο θυμάρι
- 1/4 κγ αλάτι
- 1/4 κγ πιπέρι
- μερικά σκληρά κλωναράκια φρέσκου δεντρολίβανου (για το σερβίρισμα)
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Κόβουμε το τυρί σε κύβους μεσαίου μεγέθους.
- Αφαιρούμε τις λιαστές ντομάτες από το βάζο (αλλά κρατάμε το λάδι) και τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
- Απλώνουμε το τυρί και τις ντομάτες σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ανακατεύουμε λίγο λάδι από το βάζο με το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το θυμάρι, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στο τυρί και τις ντομάτες και σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες και μέχρι 1 ημέρα.
- Βγάζουμε από το ψυγείο και περνάμε σε ένα κλωναράκι δεντρολίβανου ένα κύβο τυριού μαζί με ένα κομμάτι λιαστής ντομάτας.
- Σερβίρουμε σε πιατέλα με κλωνάρια ρόκας.
Πηγή - αθηνόραμαUmami.gr