Tρίο χοιρινού σουβλάκι με ντομάτα… να την πιεις στο ποτήρι
Υλικά (για 1 σουβλάκι)
- 1 κομμάτι παντσέτα χοιρινή
- 1 κομμάτι ψαρονέφρι
- 1 κομμάτι χοιρινός λαιμός
Ντομάτα
- 2 ντομάτες
- ½ κλαράκι σέλερι
- ½ τσίλι
- 2 φύλλα βασιλικού
- 1 σταγόνα Αngostura bitter
- 1 σταγόνα Worcestershire sauce
- 2 κόκκοι γλυκάνισο
Γαλέτα αρωματικών
- Tρίμα από ψίχα ξερού ψωμιού
- Mείγμα ψιλοκομμένων μυριστικών σε ίση αναλογία: θυμάρι, ελάχιστο φασκόμηλο, δεντρολίβανο, βασιλικός, σκόρδο
- Αλάτι, πιπέρι
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Βάζετε όλα τα υλικά «για την ντομάτα» στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε.
- Τα αφήνετε να στραγγίξουν σε ένα τουλπάνι όλο το βράδυ.
- Αυτό που θα μείνει είναι ένας λευκός χυμός ντομάτας.
- Τον σερβίρετε σε ένα σφηνάκι μαζί με ψιλοκομμένο σέλερι, λίγο βασιλικό, 2-3 κόκκους γλυκάνισο και ένα κομματάκι φλούδας λεμονιού, κομμένο σε κύκλο σε μέγεθος εικοσάλεπτου.
- Περνάτε τα κομμάτια του κρέατος, κομμένα σε κυβάκια 2x2 εκ. σε σουβλάκι και τα ψήνετε στη σχάρα και από τις τέσσερις πλευρές.
- Όταν θα είναι ψημένα, τα περνάτε από το μείγμα της γαλέτας αρωματικών, τα ψήνετε για άλλα 3 λεπτά και τα σερβίρετε μαζί με ένα σφηνάκι λευκό χυμό ντομάτας.
Συνταγή από τον σεφ Έκτορα Μποτρίνι
Πηγή - ΑθηνόραμαUmami.gr