Μερακλίδικες μπρουσκέτες α λα ελληνικά.
Προετοιμασία 10΄
Ψήσιμο 3-4΄
Υλικά για 4 μερίδες
- 3 σκελίδες σκόρδου (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
- 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο σε νιφάδες
- 1/2 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο κοπανισμένο
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 χοντρές φέτες ψωμί της αρεσκείας μας
- 6 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- αλάτι
- 8 σαρδέλες ψητές, αν μας έχουν περισσέψει από την προηγουμένη (ανοιγμένες στη μέση και καθαρισμένες από το κεντρικό κόκαλο), ή σαρδέλες του κουτιού
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C στις αντιστάσεις.
- Βάζουμε στο μούλτι το σκόρδο, το μπούκοβο, το μαραθόσπορο και το ελαιόλαδο και χτυπάμε για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Αλείφουμε με το μείγμα τις φέτες από το ψωμί της αρεσκείας μας.
- Μοιράζουμε στις φέτες τα ντοματίνια, αλατίζουμε, τις βάζουμε σε ένα ταψάκι και τις ψήνουμε για 3 - 4 λεπτά.
- Τις ξεφουρνίζουμε, γαρνίρουμε τις μπρουσκέτες με τις σαρδέλες και σερβίρουμε.
Πηγή - γαστρονόμος