Χταποδάκι σήμερα στα κάρβουνα! Αλλα αν δεν μπορείτε στα κάρβουνα φτιάξτε το στη σπιτική σας ψησταριά! Θα μυρίσει θάλασσα το σπίτι!!
Υλικά
- 1 μέτριο χταπόδι
- 1 πρέζα Αλάτι
- Ρίγανη
- Ελαιόλαδο
- Λεμόνι
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Αρχικά πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι μας, αφαιρούμε το στόμα, τα μάτια , το στομάχι και το μελάνι.
- Βάζουμε το υπόλοιπο σε μια κατσαρόλα με νερό με λίγο αλάτι για να βράσει σε σιγανή φωτιά για λίγο, θέλουμε να μη βράσει πολύ.
- Το βγάζουμε από την κατσαρόλα μας το στραγγίζουμε το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη και το ψήνουμε στα κάρβουνα ή την ψησταριά που έχουμε για 10 με 15 λεπτά γυρίζοντας το 2 με 3 φορές.
- Αφού ψηθεί το κόβουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με λαδολέμονο και λίγη ρίγανη.
Πηγή - Μαγειρική Πανδαισία