Μία αγαπημένη σαλάτα, δροσερή και θρεπτική αφού περιέχει ρόδι!!
Υλικά
- 300 γρ. τρυφερά φύλλα σπανάκι
- 200 γρ. Τρυφερά φύλλα ρόκα
- 1 μέτριο ρόδι
- 2 κουτ σούπας σουσάμι
- 1 κουτ. σούπας μπαλσάμικο ξύδι
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι, άσπρο πιπέρι
- Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε λίγα καρύδια μέσα με προσοχή μήπως κάποιος από την παρέα είναι αλλεργικός!
~ ¤ ~
- Πλένετε πολύ προσεχτικά τα φύλλα του σπανακιού ώστε να καθαρίσουν καλά χωρίς να σπάσουν.
- Τα αφήνετε να στεγνώσουν και τα βάζετε σε μια σαλατιέρα.
- Kαθαρίζετε το ρόδι και κρατάτε τα σπόρια, προσθέτοντάς τα στη σαλάτα.
- Καβουρδίζετε καλά το σουσάμι και το προσθέτετε κι αυτό.
- Αναμιγνύετε σε βαζάκι καλά το ξύδι, το αλάτι, το λάδι και το πιπέρι και περιχύνετε τη σαλάτα.
- Τέλος προσθέστε αν θέλετε καρύδια και τρίψτε από πάνω λίγη παρμεζάνα.
Πηγή - Μαγειρική Πανδαισία