Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε αυτό το φαγητό σε ρηχή κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά.
Προετοιμασία 20΄
Μαγείρεμα περίπου 1 ώρα
Υλικά για 4 με 6 μερίδες
- 1 κοτόπουλο, σε κομμάτια
- 1 κιλό κολοκύθια μέτρια
- 3 πιπεριές Φλωρίνης
- 1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
- 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορος, χονδροκοπανισμένος
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- 150 ml ελαιόλαδο
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και πλένουμε το κοτόπουλο, το πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Κόβουμε στη μέση, κατά μήκος τα κολοκύθια και με κουταλάκι αφαιρούμε τα σπόρια. και τα κόβουμε μπαστουνάκια, όσο μπορούμε πιο λεπτά.
- Ετοιμάζουμε και τις πιπεριές, αφαιρούμε κοτσάνια και σπόρια και τις κόβουμε και αυτές μπαστουνάκια.
- Βάζουμε στο ταψί τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές μαζί με τον άνηθο και τα αλατοπιπερώνουμε.
- Τα απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψάκι και τοποθετούμε από πάνω τα κομμάτια του κοτόπουλου.
- Το ταψί πρέπει να έχει τέτοιο μέγεθος ώστε το κοτόπουλο να σκεπάζει όλα τα κολοκύθια.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι και τον μαραθόσπορο, τα χτυπάμε με ένα πηρουνάκι και περιχύνουμε με αυτό το φαγητό.
- Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι το κοτόπουλο να είναι ξεροψημένο και το υπόστρωμα από κολοκύθια, μαλακό και μυρωδάτο. Τότε, το φαγητό θα είναι επιτυχημένο.
- Δεν προσθέτουμε νερό στο ψήσιμο γιατί τα κολοκύθια θα αφήσουν τα δικά τους υγρά.
Συμβουλές
- Επιλέξτε τον τρόπο μαγειρέματος κόψτε όμως το κοτόπουλο σε κομμάτια, δηλαδή το μπούτι στα δύο, το ίδιο και το στήθος.
- Το ίδιο φαγητό, μπορείτε να κάνετε με μπιφτεκάκια.
Πηγή - γαστρονόμος