Φτιάξτε σπιτικά ραβιόλια γεμιστά με φέτα για το μεσημεριανό σας
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
Υλικά για 2-4 άτομα
Για τη ζύμη
- 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
- 3 αυγά
- 2 κοφτές κουταλιές του γλυκού αλάτι
- πιπέρι
Για τη γέμιση
- 1 αυγό
- 500 γραμμάρια φέτα
Για τη σάλτσα ντομάτας
- 600 γραμμάρια ντομάτα
- 1/3 ματσάκι άνηθο
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό
- πολύ λίγο βασιλικό
- 50 γραμμάρια ελιά τριμμένη
- 80 ml ελαιόλαδο
- 5 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
~ ¤ ~
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
- Ανακατεύετε όλα τα υλικά και προσθέτετε σιγά- σιγά νερό μέχρι να γίνει μία ζύμη σφιχτή και που να μην κολλάει στα χέρια.
- Αφήνετε τη ζύμη μία ώρα σκεπασμένη να ξεκουραστεί.
- Στη συνέχεια χωρίζετε τη ζύμη σε 6-8 κομμάτια.
- Να έχετε κοντά σας ένα πιατάκι με λίγο αλεύρι ώστε εάν τυχόν η ζύμη είναι λιγάκι υγρή να περνάτε κάθε κομμάτι με λίγο αλεύρι να τ' απορροφήσει.
- Κάθε κομμάτι το ισιώνετε στους κυλίνδρους της μηχανής για μακαρόνια.
- Η μηχανή μου έχει 6 θέσεις για ίσιωμα. Πέρασα το ζυμάρι 2-3 φορές από τη θέση που αντιστοιχεί στο μεγαλύτερο άνοιγμα κι άλλες 2-3 από τη μεσαία θέση.
- Κόβετε στρογγυλά κομμάτια από την ισιωμένη ζύμη.
Για τη ζύμη- συναρμολόγηση
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αυγό και προσθέτετε τη φέτα τριμμένη σταδιακά ανακατεύοντας.
- Γεμίζετε τα ραβιόλια στο κέντρο τους, τα κλείνετε σε μεσοφέγγαρο και με ένα πιρούνι και λίγο νεράκι ασφαλίζετε την άκρη ώστε να μην ανοίξουν.
- Ευκολότερη λύση είναι τα ειδικά πλαστικά εξαρτήματα για πιτάκια που κυκλοφορούν σε διάφορα μεγέθη.
- Η μία τους πλευρά χρησιμεύει ως κουπ-πατ, ενώ στην άλλη, ακουμπάτε το κομμάτι της ζύμης, βάζετε τη γέμιση, κλείνετε και έτοιμο το ραβιόλι.
- Τα βράζετε για 5-6 λεπτά και τα σερβίρετε με σάλτσα ντομάτας.
Για τη σάλτσα ντομάτας
- Σε μια κατσαρόλα και σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα ραβιόλια, τα σουρώνουμε και τα φυλάμε στη κατσαρόλα αφού τα λαδώσουμε λίγο, για να μην κολλήσουν
- Αποφλοιώνουμε την ντομάτα και την τρίβουμε, λιώνουμε επίσης και τις ελιές, ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας και τα προσθέτουμε μαζί με το σκόρδο στην κρύα σάλτσα μας.
Πηγή - sidagi.gr