Η πέστροφα ανήκει στην οικογένεια των λιπαρών (Ω3 -Ω6) ψαριών καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες και σε γεύση ακόμα πιο τέλεια με λίγες θερμίδες
Υλικά για 2-4 άτομα
Εκτέλεση
Σερβίρετε με βραστά σπαράγγια ή με σαλάτα με παντζάρι και σέλινο.
Πηγή - sidagi.gr
Υλικά για 2-4 άτομα
- Λίγο αλάτι και πιπέρι
- λίγη ρίγανη
- Ελάχιστο ελαιόλαδο
- 3-4 πέστροφες
- 4-5 λεμόνια
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Ανοίγουμε και καθαρίζουμε τις πέστροφες και μέσα στην κοιλία της βάζουμε μερικές φέτες λεμονιού, λίγη ρίγανη και λίγο αλάτι.
- Τις βάζουμε μέσα σ’ ένα ταψί και ρίχνουμε από επάνω χυμό από τρία λεμόνια λίγο νερό, και πάλι αλάτι, ρίγανη, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω - κάτω για 30-35 λεπτά περίπου.
Σερβίρετε με βραστά σπαράγγια ή με σαλάτα με παντζάρι και σέλινο.
Πηγή - sidagi.gr