¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Ζουμερές και μυρωδάτες μπάρες με ροδάκινα για το πρωινό σας
- 180 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι 100 γραμμάρια λευκή ζάχαρη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι κινέζικο μείγμα μπαχαρικών
- 1/2 φλιτζάνι 113 γραμμάρια πολύ κρύο ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
- 1 κρόκο αυγού
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού παγωμένο νερό
- 8 μικρά ροδάκινα ψιλοκομμένα ή 4 μεγάλα
Τρόπος παρασκευής
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Στη συνέχεια πασπαλίζουμε το κινέζικο μείγμα μπαχαρικών και ανακατεύουμε.
- Αμέσως μετά προσθέτουμε το ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κύβους και το ενώνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να ενωθεί με το αλεύρι.
- Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε στο ½ κουταλιά του γλυκού παγωμένο νερό και ανακατεύουμε.
- Το παγωμένο νερό βοηθά να δημιουργηθεί σταδιακά μια ζύμη.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ρίχνουμε τα ¾ από το μείγμα της ζύμης μέσα σε ένα πυρέξ και το πατάμε με ένα κουτάλι για να ισιώσει το μείγμα.
- Προσθέτουμε από πάνω τα ψιλοκομμένα ροδάκινα και από πάνω καλύπτουμε με το υπόλοιπο ¼ της ζύμης.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά.
- Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε για 10 λεπτά να κρυώσει.
Πηγή - sidagi.gr