Χορταστική σαλάτα με έντονο άρωμα και χρώμα για όλες τις ώρες
Απαιτούμενος χρόνος: 10 λεπτά
Υλικά για 4-6 άτομα
Εκτέλεση
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 10 λεπτά
Υλικά για 4-6 άτομα
- 2 κιλά παντζάρια
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι ξύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Χορταστική σαλάτα με έντονο άρωμα και χρώμα για όλες τις ώρες
- Με ένα μαχαιράκι χωρίζουμε τα παντζάρια από τα φύλλα και τα κοτσάνια τους.
- Καθαρίζουμε τα παντζάρια από τις άκρες τους και τις φλούδες και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Μετά από μισή ώρα ρίχνουμε και τα κοτσάνια με τα φύλλα.
- Μόλις βράσουν τα τοποθετούμε στην πιατέλα και κόβουμε σε ροδέλες τα παντζάρια και στη μέση του πιάτου τοποθετούμε τα φύλλα τους.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
- Ανακατεύουμε το λάδι, το ξύδι, το αλάτι και το σκόρδο.
- Περιχύνουμε τα παντζάρια με το λαδόξιδο και σερβίρουμε.
Πηγή - sidagi.gr