Η τέλεια ελληνική μακαρονάδα!!!
Υλικά
- 1/2 Κιλό μακαρόνια χοντρά
- 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 5 με 6 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
- Αλάτι – πιπέρι
- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 100 γραμ. ελιές μαύρες
- 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Λίγο νερό
- Τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Αρχικά βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια μας όπως αναγράφει η συσκευασία.
- Στη συνέχεια σε ένα μικρό κατσαρολάκι σοτάρουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε και το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε και την ψιλοκομμένη ντομάτα μας, το αλάτι – πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο νερό, τις ελιές μας και τη πρέζα ζάχαρης και το ψιλοκομμένο βασιλικό.
- Τέλος αφήνουμε να βράσουν για λίγα λεπτά.
- Αναμιγνύουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα μας και το φαγητό μας είναι έτοιμο!!
- Προαιρετικά πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
Πηγή - mageirikipandaisia