Εύκολο ορεκτικό με γλυκά καρότα
Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά
Υλικά για 4-6 άτομα
Εκτέλεση
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά
Υλικά για 4-6 άτομα
- 1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο ή θυμάρι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι Χυμό από 1 πορτοκάλι
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο
- 700 γραμμ. καρότα καθαρισμένα
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Με ένα λεπτό μαχαίρι καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε κατά μήκος σε φέτες κι έπειτα σε μακρόστενα, μεγάλα μπαστουνάκια.
- Ανάβουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις.
- Βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ταψάκι στο φούρνο για λίγα λεπτά, να λιώσει το βούτυρο.
- Προσθέτουμε τα καρότα, το δεντρολίβανο ή το θυμάρι κι αλατοπιπερώνουμε καλά. Ανακατεύουμε, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
- Ανακατεύουμε το μέλι, τη μουστάρδα και το χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε στα καρότα. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε να ψηθούν για 20 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν.
- Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα και στύβουμε από πάνω λίγο φρέσκο πορτοκάλι.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Πηγή - sidagi.gr