Αν περιμένετε παρέα στο σπίτι, τότε αυτή η πίτσα θα σας λύσει τα χέρια
Υλικά για 4-6 άτομα
- 400 γραμμάρια ζύμη για πίτσα εμπορίου
- 1 κιλό κρεμμύδι
- 5 ντομάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 50 γραμμάρια ελιές χωρίς κουκούτσια ή πάστα ελιάς
- Λίγο ελαιόλαδο
- Θυμάρι
- 150 γραμμάρια φέτα
- 150 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
- 200 γραμμάρια σαλάμι μπύρας
- 1 κονσέρβα καλαμπόκι στραγγισμένο
- 1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα
- Αλάτι
- Πιπέρι
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Κόβετε σε λεπτές φέτες και τα σκόρδα σε χοντροκομμένες.
- Πλένετε και κόβετε τις ντομάτες.
- Σ’ ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι και βάζετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ψήνετε για 30 λεπτά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, έως ότου τα κρεμμύδια μαλακώσουν.
- Ζεσταίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Σ’ ένα βουτυρωμένο ταψί ρίχνετε το έτοιμο ζυμάρι και χτυπάτε με το πιρούνι.
- Ρίχνετε τα κρεμμύδια από πάνω, τις ντομάτες, τις ελιές, τις φέτες από σαλάμι, τα μανιτάρια, το καλαμπόκι και πασπαλίζετε με την τριμμένη φέτα και παρμεζάνα.
- Ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.
- Η συνταγή αναφέρεται για έτοιμη ζύμη πίτσας, αλλά παρόλα αυτά μπορείτε να παρασκευάσετε σπιτική ζύμη πίτσας.
Πηγή - sidagi.gr