Ζουμερό και εύκολο γλυκό με καλοκαιρινά φρούτα!
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
Υλικά για 4-6 άτομα
Για τη γέμιση
Για την επικάλυψη
Εκτέλεση
Για τη γέμιση
Για την επικάλυψη
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
Υλικά για 4-6 άτομα
Για τη γέμιση
- 4-6 ροδάκινα κομμένα σε φέτες
- Ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 1/4 κουταλάκι κανέλα
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο
Για την επικάλυψη
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 4 κ. σούπας βούτυρο
- 1/4 φλιτζάνι γάλα
- 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
~ ¤ ~
Εκτέλεση
Για τη γέμιση
- Βάζουμε τα ροδάκινα, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, κανέλα, και το καλαμποκάλευρο σε μια κατσαρόλα.
- Ανακατέψτε τα μούρα ομοιόμορφα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφήνετε για 10 λεπτά να ηρεμήσει το μείγμα.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Για την επικάλυψη
- Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Κόψτε το βούτυρο με ένα μπλέντερ ζύμης ή πιρούνι (ή ακόμα και τα δάχτυλά σας) και ανακατέψτε το με το μείγμα μέχρι να μοιάζει με χοντροκομμένα ψίχουλα.
- Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να ανακατέψετε το αυγό και το γάλα και ρίξτε το μέσα στη ζύμη ανακατέψτε το μέχρι η ζύμη να υγρανθεί.
- Με μεγάλες κουταλιές, ρίχνετε το μείγμα πάνω από τα ροδάκινα.
- Τοποθετήστε στο φούρνο και ψήστε για 30 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να ροδίσει.
- Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.
Πηγή - sidagi.gr