¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Μαγειρική Πανδαισία
Μερίδες : ??.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Γίγαντες, το καλύτερος εκπρόσωπος της οικογένειας των οσπρίων.
Συστατικά
- 1/2 κιλό γίγαντες
- 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο 1 φλιτζανάκι του καφέ
- 2 με 3 κλαράκια άνηθο ψιλοκομμένο
- Λίγο νερό
Τρόπος παρασκευής
- Από το προηγούμενο βράδυ έχουμε βάλει σε μια κατσαρόλα με νερό τους γίγαντες να μουσκέψουν.
- Την επόμενη μέρα χύνουμε το νερό και βάζουμε καινούργιο και βάζουμε να βράσουν μέχρι να δούμε ότι έχουν μαλακώσει.
- Προσοχή να καλύπτει το νερό τους γίγαντες για να βράσουν καλά!
- Όταν είναι έτοιμοι σουρώνουμε και ρίχνουμε τους γίγαντες σε ένα ταψί νούμερο 30 cm.
- Προσθέτουμε τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι , τον άνηθο και το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο και λίγο νερό.
- Αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να ροδίσουν σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς.
Πηγή - mageirikipandaisia.wordpress.com