Λαχταριστή και εύκολη ομελέτα για το μεσημεριανό σας με απλά υλικά
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
Υλικά για 2-4 άτομα
Εκτέλεση
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
Υλικά για 2-4 άτομα
- 100 γραμμάρια κομμένο ζαμπόν σε κύβους
- 1 μέτρια πατάτα βρασμένη και κομμένη σε 5-6 ροδέλες
- 4 αυγά χτυπημένα
- 45 ml γλυκό κρασί
- 5 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 30 ml ελαιόλαδο
- 1 συσκευασία καλαμπόκι κονσέρβα σουρωμένη
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κύβους
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει.
- Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και βράζουμε για 25 λεπτά.
- Όταν βράσουν τις κόβουμε σε κύβους.
- Ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και περιμένουμε να ζεσταθεί.
- Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε μέσα τις πατάτες και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και κρατάμε το πράσινο μέρος.
- Το ψιλοκόβουμε και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
- Βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, το καλαμπόκι και τα χτυπημένα αυγά μέσα στο τηγάνι μαζί με τις πατάτες.
- Σε 3-4 λεπτά, η ομελέτα, θα αρχίσει να πήζει, τότε τη γυρίζουμε και ρίχνουμε το ζαμπόν, την πιπεριά.
- Την αφήνουμε να ψηθεί για 2 λεπτά ακόμη από την άλλη πλευρά.
- Σερβίρουμε την ομελέτα γαρνίροντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή - sidagi.gr