Λαχταριστά σπιτικά cheeseburger για να τρελάνετε τους φίλου σας.
Χρόνος Προετοιμασίας 10'
Υλικά για 4 άτομα
- 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 30 ml. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. BBQ Sauce Ηellmann's
- Αλάτι 1/2 κ.γ.
- 1/4 κ.σ. ταμπάσκο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/4 κ.γ.
- 4 ψωμάκια για μπέργκερ
- 4 φέτες τυρί του τοστ
- 1 ντομάτα κομμένη σε 4 λεπτές φέτες
- 1 μαρούλι (4 φύλλα)
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα.
- Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει .
- Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε απαλά τον κιμά με το μαγειρεμένο κρεμμύδι, την Hellmann’sBBQsauce, το αλάτι, την καυτερή σάλτσα, και το πιπέρι.
- Πλάθουμε τέσσερα μπιφτέκια ίσου μεγέθους και πάχους.
- Με τον αντίχειρα ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού, κάνουμε μια ρηχή εσοχή στο κέντρο κάθε μπιφτεκιού. Αυτό θα βοηθήσει τα μπιφτέκια να μαγειρευτούν ομοιόμορφα.
- Προετοιμάζουμε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία.
- Ψήνουμε τα μπιφτέκια πάνω από άμεση υψηλή θερμοκρασία, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρι να ψηθεί, 8 έως 10 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά.
- Στο τέλος του ψησίματος, τοποθετούμε μια φέτα τυριού σε κάθε μπιφτέκι για να λιώσει, και ψήνουμε τα ψωμάκια χάμπουργκερ.
Eναλακτικά
- ψήνουμε και από 1 λεπτό από την κάθε πλευρά τα ψωμάκια.
- Φτιάχνουμε τα τσίζμπεργκερ με μαρούλι, ντομάτα, κέτσαπ ή και μουστάρδα, εάν είναι επιθυμητό.
- Σερβίρουμε ζεστά.
Πηγή - cookbox.gr