¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Sidagi,gr
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 200 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
- 1 φλιτζάνι φρέσκια ρίγανη
- 1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
- 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα
- 50 γραμμάρια φέτα ψιλοκομμένη
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση
- Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τη φρέσκια ρίγανη, τα αμύγδαλα, αλάτι, πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.
- Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη φέτα και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.
- Βράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά με λίγο αλάτι και πιπέρι και στραγγίζουμε.
- Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το κολοκυθάκι για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει για το σερβίρισμα.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε απαλά.
- Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλατοπίπερο, αν χρειάζεται.
Πηγή - sidagi.gr