Λαχταριστές γαρίδες σουβλάκι
Υλικά
- 24 ωμές γαρίδες μέτριου-μεγάλου μεγέθους (καθαρισμένες)
- 2 κσ χυμό λεμονιού
- 2 κσ ελαιόλαδο
- 2 κγ σάλτσα σόγιας
- 1 κγ ζάχαρη
- 200 γρ μαγιονέζα
- 2 κσ μέλι
- 1 μικρό κομμάτι τζίντζερ (5εκ. περίπου), τριμμένο
- 2 κσ ψιλοκομμένο μαϊντανό
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το λάδι με το χυμό λεμονιού, τη σόγια και τη ζάχαρη.
- Απλώνουμε τις γαρίδες σε ένα πυρέξ και αλείφουμε με ένα πινέλο με το μείγμα του λαδιού.
- Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε για μισή ώρα στο ψυγείο.
- Στο μεταξύ, σε ένα μπολ τοποθετούμε τη μαγιονέζα, το μέλι, το τζίντζερ και το μαϊντανό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε τις γαρίδες.
- Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε ένα τηγάνι-γριλιέρα και ψήνουμε λίγες λίγες τις γαρίδες, για 3-4 λεπτά περίπου από κάθε μεριά, μέχρι να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και περνάμε την καθεμία σε ένα ξυλάκι για σουβλάκια.
- Τοποθετούμε τα σουβλάκια όρθια σε ποτήρια.
- Σερβίρουμε με την κρύα μαγιονέζα.
Πηγή - αθηνόραμαUmami.gr