Μία φανταστική λεμονόπιτα από την Αργυρώ
Υλικά συνταγής
Για τη βάση
- 1 1/2 (278 γρ.) συσκευασία Double OREO
- 125 γρ. βούτυρο λιωμένο (κρύο)
Για την κρέμα λεμόνι
- 300 γρ. Philadelphia σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 2 λεμόνια χυμό + ξύσμα
- 1 κ.γ. ζελατίνη
- 1 κ.σ. νερό
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Αρχικά βγάζουμε την κρέμα από τα Double OREO και τρίβουμε το υπόλοιπο μπισκότο να γίνει σκόνη.
- Βάζουμε την ζελατίνη με το νερό σ ένα μπολ και το βάζουμε σε μπεν μαρί να λιώσει.
- Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
- Παίρνουμε το ξύσμα και το χυμό από τα λεμόνια.
- Ενώνουμε το βούτυρο με το τριμμένο OREO και ανακατεύουμε καλά.
- Στρώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. και παγώνουμε στο ψυγείο τη βάση για λίγα λεπτά.
- Αφρατεύουμε το τυρί με σύρμα ή μίξερ και προσθέτουμε την κρέμα από τα OREO, το ζαχαρούχο, τον χυμό και το ξύσμα.
- Στη συνέχεια βάζουμε την ζελατίνη και αδειάζουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση.
- Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά και στολίζουμε με OREO.
Πηγή - argiro.gr