Μία παλιά οικογενειακή συνταγή για ψητές μπριζόλες από τον Εκτορα Μποτρίνι
Υλικά
- 4 μπριζόλες
- 1 It καλό ελαιόλαδο
- 2 λεμόνια κομμένα σε κύβους
- 1/2 πορτοκάλι κομμένο σε κύβους
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 ματσάκι δεντρολίβανο
- 2 σκ. σκόρδο
- Κόκκοι πιπεριού σπασμένοι
- 2 φύλλα φασκόμηλο
- Λίγο θυμάρι
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μία νύχτα.
- Την επόμενn μέρα μαρινάρουμε τις μπριζόλες για δύο περίπου ώρες, χωρίς αλάτι.
- Τις ψήνουμε στα κάρβουνα σκεπάζοντάς τες με φύλλα συκιάς.
- Μόλις ψηθούν, τις βρέχουμε λίγο με τη μαρινάδα και, τέλος, προσθέτουμε λίγο χοντρό αλάτι.
- Προσέχουμε μόνο να μην πέσει στο κρέας το γάλα από τα φύλλα της συκιάς, γιατί θα το πικρίσει.
- Σας βλέπω τώρα αληθινούς καρνιβόρους να απολαμβάνετε μια μπουκιά, τρυφερής, αρωματικής, ψημένης στα κάρβουνα μπριζόλας, και πίνω στnv υγειά σας ένα Shiraz, το τέλειο συμπλήρωμα!
Πηγή - AθηνόραμαUmami.gr