Φτιάξτε σπιτικά νιόκι πατάτας και συνοδέψτε τα με φρέσκια σάλτσα ντομάτας με σπανάκι και τυρί
Υλικά για 2-4 άτομα
Για τα νιόκι πατάτας
Για τη σάλτσα
Εκτέλεση
Για το νιόκι πατάτας
Για τη σάλτσα
Πηγή - sidagi.gr
Υλικά για 2-4 άτομα
Για τα νιόκι πατάτας
- 2 μέτριες πατάτες βρασμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλάκι του γλυκού νερό
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 μεγάλα κρόκοι αυγών
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 2 φυλαράκια βασιλικό ψιλοκομμένο
Για τη σάλτσα
- 250 γραμμάρια σπανάκι
- 1 συσκευασία πασάτα ντομάτας
- 250 γραμμάρια ρικότα
- 2/3 του φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
~ ¤ ~
Εκτέλεση
Για το νιόκι πατάτας
- Βράζετε τις πατάτες με το φλούδι, να μαλακώσουν για περίπου 35 λεπτά.
- Τις βγάζετε από τη φωτιά, τις ξεφλουδίζετε και τις περνάτε από την πρέσα.
- Ανακατεύετε με τα αυγά, αλάτι, μοσχοκάρυδο, νερό και προσθέτετε σιγά – σιγά το αλεύρι, μέχρι να πάρετε μια λεία ζύμη.
- Παίρνετε κομμάτια από τη ζύμη και φτιάχνετε κορδόνια διαμέτρου 1 εκ περίπου.
- Τα κόβετε σε κομμάτια μήκους 2 – 2,5 εκ, τα οποία περνάτε από τις μύτες ενός πιρουνιού για να κάνετε τις χαρακτηριστικές ραβδώσεις.
Για τη σάλτσα
- Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Σ' ένα πυρίμαχο σκεύος ανακατεύουμε τα νιόκι μαζί με τη ντομάτα, το σπανάκι και τη ρικότα.
- Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε για 25 λεπτά.
- Σερβίρουμε αμέσως με φυλλαράκια βασιλικού.
Πηγή - sidagi.gr