¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
Για το μπισκότο
- 1/2 φλιτζάνι (1 ραβδί) βούτυρο 113 γραμμάρια
- 1/4 ζάχαρη κούπα ζάχαρη 50 γραμμάρια
- 1 κούπα αλεύρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 128 γραμμάρια
Για την καραμέλα
- 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη 150 γραμμάρια
- 3 κουταλιές της σούπας σιρόπι καλαμποκιού
- 4 κουταλιές σούπας βούτυρο 57 γραμμάρια
- 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος 80 γραμμάρια
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Για τη σοκολάτα
- 1 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτα γάλακτος 150 γραμμάρια
Τρόπος παρασκευής
Για το μπισκότο
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με ένα πιρούνι μέχρι η ζύμη να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Βάζετε το μείγμα της ζύμης σε πυρέξ και ψήνετε στους 150 βαθμούς μέχρι να αποκτήσει χρυσή επιφάνεια η ζύμη μας.
- Αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε τη καραμέλα.
Για την καραμέλα
- Ανακατέψτε σε ένα τηγάνι ή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά τη ζάχαρη και το σιρόπι καλαμποκιού, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Θα λιώσει εύκολα .
- Στη συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσει ένα σκούρο χρώμα καραμέλας.
- Αμέσως μετά προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να κάτσουν οι φουσκάλες.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και κάτσουν οι φουσκάλες.
- Προσθέστε το αλάτι και τη βανίλια.
- Αφήστε το να κρυώσει λίγο πριν τη ρίξετε πάνω στο μπισκότο.
- Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι η καραμέλα να σταθεροποιηθεί (τουλάχιστον 20 λεπτά).
Για τη σοκολάτα
- Ρυθμίστε το φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 30% ενέργεια.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε περίπου 40 δευτερολέπτων, ανακατεύοντας κάθε φορά μέχρι να μαλακώσει.
- Περιχύνουμε πάνω στο μείγμα μπισκότου την καραμέλα και μετά ρίχνουμε από πάνω την λιωμένη σοκολάτα και απλώνουμε καλά να καλύψει όλη την επιφάνεια.
- Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά και μετά κόβουμε σε ράβδους.
- Κόψτε σε ράβδους.
Πηγή - sidagi.gr