Φανταστικά ντοματάκια που θα ξετρελάνουν τους φίλους σας.
Υλικά
- 15-20 μικρά ντοματάκια από τσαμπί
- 1 αβοκάντο ώριμο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
- 1 κγ χυμό λεμονιού
- 1/4 κούπας μαγιονέζα
- 8 φέτες μπέικον
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
~ ¤ ~
- Με ένα μαχαίρι κόβουμε το πάνω μέρος από τα ντοματάκια και αφαιρούμε το εσωτερικό τους με κουταλάκι.
- Τα τοποθετούμε ανάποδα πάνω σε μια επιφάνεια με στρωμένο χαρτί κουζίνας για 15 λεπτά για να στραγγίξουν.
- Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε το μπέικον μέχρι ροδίσει και να γίνει τραγανό.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και το σπάζουμε σε πολύ μικρά κομματάκια.
- Σε ένα μπολ τοποθετούμε το αβοκάντο με το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και το λιώνουμε με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το κρεμμύδι και το μπέικον και ανακατεύουμε.
- Με ένα κουτάλι του γλυκού αδειάζουμε μικρή ποσότητα μείγματος μέσα στα ντοματάκια και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Σερβίρουμε κρύα με λίγο μαϊντανό επάνω.
Πηγή - αθηνόραμαUmami.gr