Όταν λέμε ότι φτιάχνουμε γλυκό µε το τίποτα, αυτό ακριβώς εννοούμε.
Ανοίξτε τα ντουλάπια και το ψυγείο σας –τα υλικά τα έχετε όλες στο σπίτι – και χαλαλίστε 5΄ από το χρόνο σας. Απλά, δεν θα το πιστεύετε. Αν θέλετε περιχύστε µε λίγη κρέμα την καυτή σοκολατόπιτα και... απολαύστε την!
Υλικά συνταγής
- 1¼ φλ. τσαγιού αλεύρι
- 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1/4 φλ. τσαγιού κακάο
- 1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 φλ. τσαγιού γάλα
- 2 κ.σ. γεμάτες βούτυρο λιωμένο
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1/4 φλ. τσαγιού κακάο
- 1 1/3 φλ. τσαγιού βραστό νερό
- 1 βανίλια
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν, το αλάτι, τη βανίλια και τα ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε µε σύρμα.
- Βουτυρώνουμε ένα μικρό τετράγωνο πυράντοχο σκεύος.
- Αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη µε το κακάο και πασπαλίζουμε το μείγμα.
- Περιχύνουμε σιγά σιγά µε το βραστό νερό.
- Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα στους 170°C για περίπου 40΄, να σταθεροποιηθεί. Δεν κόβεται!
- Τη σερβίρουμε µε κουτάλα, µε παγωτό ή λίγη κρέμα γάλακτος.
Πηγή - argiro.gr