Όσπρια, ψάρι και λαχανικά συνθέτουν μια πλούσια και χορταστική σαλάτα.
Προετοιμασία 20΄
Υλικά για 2 μερίδες
- 200 γρ. βρασμένα φασόλια (από κονσέρβα), καλά στραγγισμένα
- 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1/2 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 200 γρ. γλιστρίδα, χοντροκομμένη
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 200 γρ. τόνος κονσέρβας, στραγγισμένος
Για τη βινεγκρέτ
- 60 ml ελαιόλαδο
- 20 ml χυμό λεμονιού
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα (κατά προτίμηση απαλή)
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τα φασόλια, τα ντοματίνια, τη γλιστρίδα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά.
- Στο μούλτι βάζουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα από 1/2 λεμόνι, το σκόρδο και τη μουστάρδα, τα χτυπάμε για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να γίνουν μια λεία βινεγκρέτ, και περιχύνουμε με αυτήν τη σαλάτα. Θρυμματίζουμε τον τόνο, τον ρίχνουμε στη σαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Πηγή - γαστρονόμος