Ένας λαχταριστός πειρασμός για όλες τις ώρες
Υλικά:
- 2 φιλέτα στήθους κοτόπουλου
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 2/3 κούπας τριμμένο cheddar
- 1 σκελίδα σκόρδου, τριμμένη
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια (μόνο το κάτω μέρος τους), ψιλοκομμένα
- 300 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
- 4-6 τορτίγιες μεγάλου μεγέθους
- Λίγο φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Αλάτι & πιπέρι
- 1/2 κ.γ πιπέρι καγιέν
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Με ένα μαχαίρι ανοίγουμε το κοτόπουλο ώστε να γίνει πιο λεπτό και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο.
- Ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή γκριλ με ελάχιστο ελαιόλαδο μέχρι να ψηθεί ομοιόμορφα.
- Μόλις το βγάλουμε από τη φωτιά, το μαδάμε σε μικρά κομμάτια χρησιμοποιώντας 2 πιρούνια. Τοποθετούμε σε ένα πιάτο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Στο μεταξύ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τις τορτίγιες) σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε ξανά.
- Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
- Όταν βγάλουμε το μείγμα από το ψυγείο, απλώνουμε κατά μήκος και στην άκρη της τορτίγιας περίπου 2 κ.σ και τυλίγουμε σφιχτά.
- Κόβουμε κάθε τορτίγια σε 4 κομμάτια τα οποία συγκρατούμε κλειστά με μία οδοντογλυφίδα.
Tip.
- Η γέμιση μπορεί να ετοιμαστεί νωρίτερα, ακόμη και το ίδιο πρωί, αλλά οι τορτίγιες καλό είναι να συναρμολογηθούν τελευταία στιγμή για να μην ξεραθούν.
Πηγή - αθηνόραμαUmami.gr