Λαχταριστό σάντουιτς για όλες τις ώρες
Προετοιμασία 15΄
Ψήσιμο περίπου 8΄
Υλικά για 4 μερίδες
- 1 φρατζόλα χωριάτικο ψωμί ή άλλο ψωμί της αρεσκείας μας
- 1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, σε λεπτές λωρίδες
- 1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα την τελευταία στιγμή για να μη μαυρίσουν (ή 1 κουτ. γλυκού ξερός βασιλικός, τριμμένος)
- 1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα την τελευταία στιγμή για να μη μαυρίσουν (ή 1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος, τριμμένος)
- 60 γρ. μαγιονέζα (για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, μπορούμε να βάλουμε γιαούρτι στραγγιστό ανακατεμένο με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο)
- 8 ντοματίνια, κομμένα στα 2
- ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει πάρα πολύ καλά.
- Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τις λωρίδες του κοτόπουλου και τις σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
- Μετριάζουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να ψήνουμε το κοτόπουλο για άλλα 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει και στο εσωτερικό του.
- Ελέγχουμε κόβοντας ένα κομμάτι και αν είναι ροζ στο εσωτερικό του, προσθέτουμε 1-2 κουτ. σούπας νερό στο τηγάνι και ψήνουμε για λίγο ακόμη.
- Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Κόβουμε τη φρατζόλα σε τέσσερα ίσα κομμάτια, ανοίγουμε το καθένα στη μέση και το αλείφουμε με τη μαγιονέζα (ή το γιαούρτι).
- Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά, μοιράζουμε τα ντοματίνια και τα κομμάτια του κοτόπουλου και κλείνουμε τα σάντουιτς.
- Τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο ή με χαρτί κουζίνας για να μη χυθούν τα υλικά.
Συμβουλές
- Αυτό το απλό σνακ μπορεί να γίνει ολοκληρωμένο γεύμα αν συνδυαστεί με μια ντοματοσαλάτα το καλοκαίρι, μια μπροκολοσαλάτα το χειμώνα ή όποια άλλη σαλάτα μας αρέσει.
- Μια τηγανιά πατάτες, λεπτοκομμένες σαν τσιπς και τηγανισμένες σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν τραγανές, θα ενθουσιάσει τα παιδιά.
Πηγή - γαστρονόμος