Απόλυτη δροσιστική επιλογή για την καλοκαιρινή σας φρουτοσαλάτα
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
Υλικά για 4-6 άτομα
Εκτέλεση
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
Υλικά για 4-6 άτομα
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα από λάιμ
- 4 πορτοκάλια καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
- 500 γραμμάρια φράουλες κομμένες στα 4
- 2 φλιτζάνια παγωμένα βατόμουρα
- 4 ακτινίδια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 1/2 ματσάκι φύλλα φρέσκου βασιλικού
- 4 κεσεδάκια γιαούρτι
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα κεσεδάκια με το γιαούρτι στη κατάψυξη για 35 περίπου λεπτά, να παγώσει καλά.
- Σε μια κατσαρόλα ανακάτεψε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να πάρουν βράση.
- Συνεχίστε το βράσιμο για 1 λεπτό να λιώσει τελείως η ζάχαρη και κατέβασε από τη φωτιά
- Προσθέστε το βασιλικό και το ξύσμα λάιμ και ανακατέψτε καλά.
- Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και πέρασε το σιρόπι σου από σουρωτήρι
- Ανέμειξε όλα τα φρούτα μαζί σε ένα μπολ και ράντισε με το σιρόπι.
- Αφήνετε τα φρούτα για 10 λεπτά στη κατάψυξη να παγώσουν και σε ένα μπολάκι αναμειγνύεται τα φρούτα με το γιαούρτι και σερβίρετε.
Πηγή - sidagi.gr