Δοκιμάστε τα με φρέσκια σαλάτα
Υλικά για 4-6 άτομα
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- αλάτι, πιπέρι
- 4 ποτήρια ζεστό νερό
- παρμεζάνα
- 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
- 450 γραμμάρια ψητές πιπεριές Φλωρίνης
- 5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί σοτάρουμε το κρεμμύδι να γυαλίσει.
- Στραγγίζουμε τις πιπεριές. Δύο από αυτές τις κόβουμε σε κομμάτια και τις υπόλοιπες τις περνάμε από το μούλτι.
- Προσθέτουμε κομμένες και αλεσμένες πιπεριές στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι.
- Αφήνουμε για λίγο να σοταριστούν κι αυτές και σβήνουμε με το κρασί.
- Βράζουμε για κανένα πεντάλεπτο τη σαλτσούλα.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνουμε να βράσει καλά μαζί με τη σάλτσα.
- Προσθέτουμε τα μακαρόνια και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν αλ ντέντε.
- Σερβίρουμε συνοδεύοντας με τυρί της επιλογής μας.
Πηγή - sidagi.gr