¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Tina Webb
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 8΄- 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Η πιο αρωματική καλοκαιρινή ομελέτα.
Υλικά
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 μέτρια κολοκύθια, τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και καλά στυμμένα
- 8 αυγά (κατά προτίμηση βιολογικά)
- τα φύλλα από 1/2 ματσάκι δυόσμο, χοντροκομμένα, λίγο μπούκοβο και λίγο αλάτι
- 120 γρ. φέτα, χοντροτριμμένη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στο γκριλ με αέρα.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τα κολοκύθια και σοτάρουμε για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να σωθεί μέρος των υγρών τους.
- Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά.
- Προσθέτουμε το δυόσμο, λίγο μπούκοβο και λίγο αλάτι.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι με τα κολοκύθια, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε τη φριτάτα στο φούρνο για 6 - 8 λεπτά, μέχρι να πήξει, να γίνει αφράτη και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
- Πασπαλίζουμε τη φριτάτα με τη φέτα, την κόβουμε σε τρίγωνα και σερβίρουμε.
Πηγή - γαστρονόμος